En titt på spelnyhetsträsket 30/1 - 15/2 - 2011

Återigen en titt på den kloak spelvärlden utgör... överlag skriver jag som oftast ingenting i summeringen om saker som redan nämns på bloggen.

Blizzard har förmått Paypal att varna goldfarmers i World of Warcraft (folk som farmar guld i spelet och sedan säljer IRL) om att dom måste sluta bryta mot Blizzards IP-rättigheter eller få sina konton hos Paypal permanent avstängda.

Kommande MMO:t Star Wars: The Old Republic kommer att innehålla gruppräder. Jaha. Inte oväntat. Kring samma spel har vi även fått veta att spelet kommer att behöva över en halv miljon prenumeranter för att gå runt ekonomiskt. Dessutom ryktas det om att EA än så länge plöjt ner mer än 300 miljoner dollar i utvecklingskostnader i spelet. Härligt.

Hearts of Iron III får ytterligare en expansion som förväntas anlända under andra kvartalet. For the Motherland har spelets andra expansion döpt till.

Det första Grand Theft Auto-spelet var förövrigt på väg att aldrig få release då hela utvecklingsprocessen belastades med problem och utgivaren BMG Interactive var nära att lägga ner spelet. Själv tackar jag högre makter för att verkligheten inte utspelade sig på det sättet, ty ett av mina finaste spelminnen är att köra över och skjuta ihjäl Hare Krishna-muppar på löpande band. ;)


Sega Rally Online Arcade
kommer till Xbox Live Arcade och Playstation Network senare i år enligt Sega. Kan helt klart vara värt att i åtanke när det väl släpps, ty det som utgör grunden för spelet ska vara en blandning mellan Sega Rally och Sega Rally 3. Från Sega har vi även fått veta att kommande Yakuza 4, med release artonde mars, innehåller en sisådär 384 minuter mellansekvenser.


Lego Star Wars III med tidigare releasedatum 18:e februari har flyttats fram till 25:e mars. Uppföljaren till Demon Soul´s är utannonserat och kommer gå under namnet Dark Souls. Spelet är en s.k andlig uppföljare.


Dragon Age 2 kommer med DRM-skydd. Inget dag 1-köp av det spelet, med andra ord. Minimal profit till företag som jävlas med sina betalande kunder i högsta möjliga utsträckning är min åsikt. Demot kommer den 22:e februari. Samma datum kommer även DLC till Fallout: New Vegas till PC och PS3.


Final Fantasy IV: Complete Collection
släpps i väst till PSP, och när vi ändå har SquareEnix på tapeten kan jag informera er om att företaget gjorde en 89% lägre vinst för 2010 än 2009. Sega har under samma period tydligen fått sålt strax under sex miljoner spel i Europa, 5,8 i nordamerika och 1,9 miljoner i Japan och andra asiatiska områden - vi har även fått veta att Vanquish säljer sämre än Bayonetta.


Legendariska Id Software har fyllt 20 år som företag.


New Super Mario Bros.
kommer till 3DS - vilket är allt annat än otippat.


Playstation 2 har passerat över 150 miljoner sålda exemplar som konsol. Mäktigt imponerande att konsolen fortfarande säljer.

Battlefield 1943 till PC är nedlagt.  Company of Heroes Online har gått samma öde till mötes.

 

Fem EA-spel har sålt i över fem miljoner exemplar under förra året. Det var Fifa 10, Medal of Honor, Madden NFL 11, NSF: Hot Pursuit samt Battlefield: Bad Company 2. Trots detta backade företaget med 322 miljoner US-dollar under förra årets sista kvartal.

 

Cities in Motion har release 22:e februari. Codemasters Dirt 3 får premiär den 24:e maj. Dungeon Siege III släpps den 27:e maj. Ett kinesiskt företag har köpt majoritetsandel i Riot Games. Call of Jaurez: The Cartel har utannserats av Ubisoft - en uppföljare till ett halvsunkigt cowboyspel - multirelease till sommaren. Ett nytt Assassin's Creed-spel ska även släppas under året, enligt samma företag.

 

The Darkness 2 har även utannonserats med multiformatsrelease till hösten i år. Torchlight II har fått sin planerade release uppskjuten något - från vår till sommar. Serious Sam 3: BFE planeras släppas under sommaren. Dissidia 012 Final Fantasy släpps den 25 mars.

 

Activison har grundat en ny spelstudio vid namn Beachhead vars enda syfte är att utveckla DLC till Call of Duty-serien. Företaget har även passat på att utannonsera ett spel baserat på filmen Transformers: Dark of the Moon. Uppföljare och licensspel är ju "the shit", som vi vet....

 

Dead Rising 2: Case Zero var det bäst säljande spelet på XBLA förra året. Crysis 2 har läckt ut på internetz och det har även Killzone 3 gjort.

 

Civilization V vann häromdagen som första spel en grammy för låten Baba Yetu.

 

Slutligen: Playstationtelefonen Xperia Play har nu officiellt utannonserats (information om telefonen har cirkulerat i evigheter på das internetz). Jaha... jaja.

 

ZzzzZzz....

 

/Joakim

 

 


Kommentarer
Postat av: Terror

Xperia Play ska bli intressant! Pratade med Sony Ericsson på jobb och tror han sa att 6 spel ingick i telefonen och att det finns 50 att ladda ner via market från start bla nåt multiplayer FIFA 10, Splinter Cell bla bla blaaau.

Inga direkt intressanta spel, men alltid en börjanKan bli intressant och se vart detta kommer att leda. =)

2011-02-17 @ 10:13:20
Postat av: Joakim

Jadu, att mobiltelefoner och tv-spel kommer att gå hand i hand i framtiden är ingenting jag känner mig direkt förvånad över. Frågan är däremot om själva telefonen är något att ha, till att börja med. SonyEricsson släpper ju mest skräp, och det har varit lite av deras signum under 2000-talet. :)

2011-02-17 @ 13:46:53
URL: http://spelbroderna.se
Postat av: Terror

Mja, eftersom telefonen är android så tror jag inte det kommer bli så mkt skräp utav det hela. Att andorid market har litet utbud i dagsläget är trist men det kommer ju bli mer och mer. Sony Ericsson kommer ju endast göra telefoner med android, windows eller symbian operativsystem framöver, och skrotar sitt eget vilket jag tror kommer vara mkt positivt.

=)2011-02-17 @ 14:29:32
Postat av: Joakim

Att det är positivt tror jag också. Framöver kommer det enbart stå mellan iOS och... ja, något annat format. Jag tippar Android, men det är för att jag inte besitter någon kunskap om varken windows eller symbian vad gäller mobila plattformar.Blir slutresultatet bra är det bara positivt, så man får väl hålla tummarna. :)

2011-02-17 @ 14:37:04
URL: http://spelbroderna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails