Det är häftigt att betala skatt, så gör det två gånger!

Svenska spel-appsutvecklaren Resolution Interactive har efter en momstvist med Skatteverket tvingats ansöka om konkurs. Det faller sig som så att Skatteverket anser att Resolution Interactive ska stå för momsen per såld applikation via Apple App Store för att gällande EU-regler säger att moms på tjänster ska betalas i det land det utförs, trots att företaget redovisat att deras inkomster är utbetalningar från Apple och således redan är skattade.

Före detta VD:n för Resolution Interactive menar på att det är en katastrof för svenska spelutvecklare om domen står fast, då många svenska apputvecklare har rejäla skattesmällar att se fram emot.

Med nya teknologiska lösningar uppstår oftast tvister med det gamla systemet, vilket vi som upplevt nittiotalet som unga har fått lära oss gång på gång på gång. Det tråkiga i konflikten som uppstår med det gamla är att det alltid är några små människor som får ta stryk innan systemet ens påbörjar en anpassning till rådande situation.

Men, det är bra, här uppmuntras vi till att vara innovativa och informeras om att den svenska jobbmarknadens framtid kommer vara av högteknologisk karaktär.

Det här är alltså ett utmärkt sätt att få folk att flytta sin spelutveckling till länder som Indien och Kina. Verkligen väl genomtänkt av svenska myndigheter, och med andra ord är allt som vanligt fullständigt ogenomtänkt.

Det är häftigt att betala skatt! Så häftigt att våra mest framstående politruker gärna gör allt för att slippa (tänk Mona Sahlin), medans vi som inte är samhällsparasiter förväntas betala för oss ett par gånger om.

Ha det i åtanke medans du ser dina resuser dräneras och gå till samhällsutvecklande saker som bajskonst och genusdebatter samtidigt som hela värlfärdssamhället våldtas och dödsförklaras.

/Spelbröderna

Läs mer här:
Sydsvenskan

Kommentarer
Postat av: Love

Antar att ni är köpta av Apple för pengar som tillhör svenska staten.

2011-02-10 @ 18:12:19
Postat av: Joakim

;)

2011-02-10 @ 18:33:05
URL: http://spelbroderna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails