Årets Retrogathering har fått datum

Retrogathering är, som ni nog kan urtyda av namnet, en retrospelsmässa som nu är inne på sitt femte levnadsår. Retrogathering 2010 kommer att gå av stapeln lördagen den 2:e oktober och söndagen den 3:e oktober.

Från hemsidan:

"Retrogathering är en retrospelsmässa som man kan besöka för att spela äldre spel som man minns från när man var liten och drömde om att styra fyrkantiga saker på TV:n. Allt från de tidigaste Pong-spelen från början av 70-talet fram till modernare som man räknade i ”bitar”


En stor del av Retrogathering är marknaden. Det kommer många utställare från hela landet som säljer och byter saker ur sina samlingar, så har du drömt om att skjuta ankor på en  Nintendo 8-bitars eller  brorsans tank på en Atari 2600 så  finns det gott om dem till salu, ofta för en spottstyver om du jämför med priser på marknadsplatser som Tradera och Blocket.

 

Det brukar också komma legender från spelbranchen som berätta hur det var förr, 2009 kom bla. Lars Jarhamn och berättade om när han och Owe Bergsten började importera Nintendos Game & Watch från Japan till lilla Sverige."


Var går det här eventet av stapeln undrar ni säkert nu, och snäll som jag är tänker jag informera er om det: Alviks Medborgarhus, Gustavslundsvägen 168 i Alvik, Stockholm.


Länk till Retrogathering


/Joakim

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails