EU-parlamentariker vill förbjuda Mafia II

Sonia Alfano, president för den italienska anhörighetsföreningen för familjer av Maffia-offer samt EU-parlamentariker, känner sig kränkt - ett vanligt förekommande fenomen bland politiskt korrekta och maktfullkomliga censurivrare. Sonia Alfanos far blev avrättad av maffian den 18:e januari, 1993. 17 år senare menar hon på att tv-spelet Mafia II trivialiserar våld och mord utförda av den organiserade brottsligheten och vill förbjuda det i hela den europeiska unionen med motiveringen: "Det gör ont. Våra sår är fortfarande färska."Utvecklaren bakom spelet, Take-Two, försvarar sig helt korrekt i sedvanlig ordning med att spelet porträtterar något som redan porträtterats in absurdum i tv-serier, filmer och böcker. Ett kvalitativt avfärdande. Att ge sig på tv-spel men samtidigt ignorera samtliga andra kulturformer som återberättar maffians fruktansvärda brott är en hundraprocentig idiotförklaring av ens egna person. Att vilja förbjuda ett tv-spel för att det porträtterar en del av verkligheten men samtidigt inte vilja förbjuda och utrota t.ex vapen känns som en grov felfokusering...

... och vafan, färska sår? 17 år? Herrejävlar vad alla ska känna sig lättkränkta nuförtiden. Ska vi förbjuda bilspel för att det finns folk som förlorat anhöriga i trafikolyckor? Ska vi förbjuda trenchcoats och svarta hattar för att det kan påminna Sonia Alfano om den italienska maffian? Kan det vara så att Sonia Alfano ser spelet som ett enkelt sätt att vinna lite politiska poäng på? Jag tippar på det.

Du kan fan gå och mula dig själv i snön, Sonia Alfano. Det finns saker man gillar här i världen - det utbudet bör man ta en del av. Det finns saker man ogillar här i världen - det utbudet bör man INTE ta en del av. Svårare än så är det inte.

/Joakim


Kommentarer
Postat av: Stan

censurhoror borde aktivt motarbetas.

2010-12-20 @ 09:42:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails