En titt på spelnyhetsträsket 23 - 28/12 -10

Då var det dags igen! En summering av spelnyhetsträsket sedan senast. Följer man spelnyhetsträsket på regelbunden basis vet man om att det är stendött kring jul och nyår. I synnerhet över jul. Händer ingenting, vilket i och för sig är sunt och förnuftigt.

Vi börjar med en för Wii-ägarna synnerligen tråkig nyhet - Super Meat Boy, årtiondes bästa plattformshoppare, har fått sin release till Nintendo Wii inställt. Dessutom har även den fysiska specialutgåvan av spelet ställts in och det utan någon förklaring från Team Meat. Final Fantasy IV: The Complete Collection till Nintendo DS har fått officiellt releasedatum i Japan: 24:e mars. Pokemon Black och White har fått releasemånad (i USA) och även där är det mars månad som gäller.

Daishi Odashima [Namco] har twittrat om att ett nytt kapitel i den halvdana fightingserien Soul Calibur är under utveckling. Vi som gillar riktig fighting (Street Fighter) hade inte kunnat bry oss mindre. SC är spel för folk som gillar att buttonmasha.  Harmonix som står bakom Rock Band och Dance Central har nu blivit självständigt från tidigare ägaren Viacom. Monolith Soft (Xenosaga, Baten Kaitos, Xenoblade) har ett nytt spel under utveckling. Vad vet vi inte. Nintendo har nyligen börjat dela ut Nintendo 3DS-utvecklingskit även till små spelutvecklare. Pepp, pepp, pepp!

Hironobu Sakaguchi har twittrat om att hans nästa spel, The Last Story, blir minst 30 timmar långt. Det figurerar även rykten om att ett nytt Castlevania-spel är under utveckling till Nintendo 3DS. Min spontana kommentar till detta rykte är "NO FUCKING SHIT!". Capcom har en franchise som säljer. Klart som fan Capcom har ett Castlevania-spel under utveckling till 3DS - men spelvärlden är torr och då är den här typen av "nyheter" uppenbarligen av intresse. John Shafer, lead designer bakom Civilization V har lämnat Firaxis.

Sony Ericssons Playstationtelefon kommer att heta Xperia Play och förväntas släppas till våren.

Mest glädjande är att en uppföljare till Earth Defence Force utannonserats.

/Joakim


Kommentarer
Postat av: Anonym

Snygg design på sidan!Respekt.

2010-12-28 @ 20:56:37
Postat av: Disworn

EDF! EDF! EDF! EDF!

2010-12-29 @ 15:55:21
Postat av: Joakim

EDF!@Anonym: Tackar. Har fått en del klagomål, så optimering av själva sidan är på gång. Även försöka anpassa den för folk som sitter med kass upplösning. Antar att folk som klagar sitter med skräp.Mvh

2010-12-29 @ 17:30:08
URL: http://spelbröderna.se
Postat av: Stan

Earth Defence Force var ju ett jävla spel det. Underhållande i all sin halvkasshet. EDF!

2010-12-30 @ 09:43:17
Postat av: Joakim

EDF!

2010-12-30 @ 16:50:00
URL: http://spelbröderna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails