Det här med att slösa bort sitt liv till ingen nytta

Super Street Fighter IV är ett spel jag ständigt återkommer till på den här bloggen. Anledningen är simpel, det är världens bästa fightingspel och jag har alltid hyst stor respekt för den genren - eller kanske inte just genren i sig, men Street Fighter-serien är i mitt tycke något av det absolut bästa som har hänt spelvärlden. Att serien i sig har släppts i ungefär sjuttioåtta olika upplagor är en sak, men man behöver egentligen bara bry sig om ett par. Tar man sig en titt på leaderbordsen till nyss nämnda spel hittar man en del konton med absurda mängder av Player Points och Battle Points. Poäng knutna till hur pass skillad du är och hur mycket du vinner i spelet. Jag kan föreställa mig att en hög ranking måste kännas tillfredsställande - det krävs evig träning för att kunna spöa folk ordentligt, gång på gång.

Men.. om man nu inte har fightingzen:en i huvudet utan bara önskar sig ha det - vad gör man i ett sådant läge? Hur får man uppmärksamhet inom scenen när man inte har någon skill att komma med, eller något annat att bidra med? Svaret är uppenbarligen att man fuskar. Går det att fuska i Super Street Fighter IV? Svaret är nej. Möjligtvis kan man försöka modifiera en handkontroll eller programmera någon form av mjukvara att trycka in combos åt en i givet straffningsläge. Ett annat är att använda sig av lag-tactics av något slag (dvs, använda sig av en karaktär som är gynnsam under laggiga förutsättningar som t.ex Blanka, Zangief, Guile osv). Ett helt annat sätt att skapa sig uppmärksamhet är att placera sig högst upp på leaderbordsen utan att ha presterat något. I sig fullständigt meningslöst, eftersom en hög placering på rankingen inte medför någonting utöver att man ser sin gamertag högt upp på en lista bland en massa andra random gamertags. Hur hamnar man högst upp utan att vara bra i spelet? Jo, man boostar.

Att "boosta" är att använda sig av ett extrakonto som man samlar poäng med och sedan låter man sitt huvudkonto spöa på sitt extrakonto. Det krävs en hel del tid och en del arbete för att leta sig fram till specifika rankade matcher och dessutom kostar ett extrakonto pengar. Nedan kommer två exempel på folk som ligger högst upp på rankinglistan i SSFIV:


Ovanstående ligger etta

 

Sicka mindgames, mannen!

 

Vad är egentligen poängen med att hålla på så här? Att fuska i online ranked för att få poäng för att komma högre upp på en fullständigt meningslös lista. Det är inte som att man har åstadkommit något, och när en sån här sak dessutom väl kommer ut så blir man garanterad föraktad av hela SSFIV-scenen i all sin elitnörderi. Ovanstående individer bör rimligtvis lagt tämligen stora mängder av tid på att skrapa ihop poängen - varför inte bara lägga den tiden på att träna och spela för att på så sätt faktiskt förbättra sitt spel för att sedermera kanske ha en rimlig chans att bli högt rankad utan att fuska? Hela poängen med spelet är ju att man förbättrar sig själv och ju bättre man blir desto troligare börjar man tävla i spelet och på så sätt få fame och glory (som GonZa) Jag fattar verkligen inte syftet. Inte alls. Speciellt inte när man avslöjar sin egen inkompetens genom att ladda upp sina fusk-replays...

 

RETARDERAT <-- var ordet

/Joakim

 

Läs även:

En Street Fighters Bekännelser


Kommentarer
Postat av: mattemetmask

Har bara väldigt svårt att förstå vad de tänker...

2010-12-05 @ 21:50:54
Postat av: Stan

Lite lodigt.

2010-12-06 @ 09:50:55
Postat av: Joakim

Folk förtjänar stryk - för sitt eget bästa, om inte annat. Nötter!

2010-12-06 @ 18:36:21
URL: http://spelbröderna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails