WHO pekar ut TV-spel som ledande orsak till fetma hos barn

WHO - Världshälsoorganisationen, har pekat ut TV-spel som en av de ledande orsakerna till övervikt och fetma hos barn och unga enligt en studie på över 70,000 skolbarn i åldern 13 till 15 år, i 34 länder.

Upphovsmännen bakom studien definierade adekvat fysisk aktivitet med minst en timmes motion utanför skolgymnastiken, utslaget på minst fem dagar i veckan. Enligt WHO:s definition får bara 25 procent av pojkarna och 15 procent av flickorna tillräckligt med fysisk aktivitet.

I förhållande till detta utgör 25 procent av pojkarna och 30 procent av flickorna gruppen känd som "soffpotatisar" vilket innebär mer än tre timmars dagligt stillasittande spelandes tv-spel och liknande.


Jaha.....? Vi leker syndabocksleken igen....


fat ginger kid
I say... Ginger!

Varför just tv-spel? Varför inte böcker? Att avnjuta en bok är liksom tv-spelande en aktivitet som utgör minimal fysisk ansträngning, men jag hör ingen gnälla på att barn och ungdomar läser för mycket och hur skadligt läsandet är för deras hälsa. Var kommer föräldraansvaret in i bilden? Är den fullständigt ignorerad? Uppenbarligen är det inte längre föräldrarnas ansvar att föregå med gott exempel och lära sina barn hur man lever hälsosamt och konsumerar livets goda ting med måtta.

Helhetsbilden lyser som bekant med sin frånvaro. Det är alltid enklare att hitta en sak att peka på, och sen lägga allt sitt fokus där. Ignorera orsakerna, se bara symtomen. TV-spel leder till fetma, våldsamma TV-spel leder till dödskjutningar i skolor, TV-spel leder till isolation och depression, TV-spel gör dig dum, TV-spel är AIDS.

Avslutningsvis vill jag informera er om att i Sverige kostar det cirka tre miljarder per år för att behandla vuxna och barns direkta fetmarelaterade sjukdomar, så var snäll mot skattebetalarna och ät en frukt eller två mellan dina tre dagliga chipspåsar.

Via: Kotaku, Via: Reuters

/Joakim




Kommentarer
Postat av: pxl

As Cartman said; Gingers have no soul.

Det kan ju inte vara så att det är föräldrarna som brister i diciplinen när de accepterar att deras barn sitter dygnet runt? Nej, det är spelens fel att barnen sitter där. På samma sätt som att det är spel som gör att barn skjuter varandra i USA, inte den fria vapentillgången.

2010-04-04 @ 13:36:14
URL: http://www.kwit.tv
Postat av: Joakim

Gingers!!!



My point exactly.

2010-04-04 @ 23:35:49
URL: http://spelbroderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails