radiangames Fluid [XBLIG]I radiangames Fluid styr du någon slags svart klump till fiskliknande varelse med vänster styrspak och ditt mål är att samla alla lysande orber (orbs) inom snabbast möjligast tid. Vibbar av ett tidigt arkadspel vid namn "Pac-Man" hägrar i bakgrunden. Men, det slutar inte där. Mycket av twisten i spelet är att varje "uppäten" orb förvandlar sig till en röd smegmaklump som sakta börjar följa efter din fiskliknande varelse.

En smegmaklump med stalker-tendenser är inget som direkt skapar någon dödsångest, men det är inte ovanligt att det finns närmare 300 orber att samla på sig, vilket alltså leder till massjakt bestående av en stor mängd röda fulingar. För att klara av denna anstormning har du power-ups som hjälper dig på traven i form av powerpills som gör din varelse större och långsammare - men samtidigt immun mot din omgivning. Det finns även virvlar (vortex) som vid aktivering drar till sig alla röda fulingar i dess närhet. Teleports och fartränder finns även att tillgå under dina försök att fly från röd-döden.

Fluid
består av totalt 30 banor vilket inledningsvis uppfattas som lite snålt då man utan större problem mer eller mindre glider igenom 2/3 av det samlade antalet. Men, svårighetsgraden och känslan för taktik höjs väl därefter. Men att närma sig Fluid med tillvägagångssättet att bara ta sig igenom nivåerna är fel. Här handlar det mycket om att försöka ta den bästa tiden på varje bana - vilket kräver observationsförmåga och taktiskt planering.

Skulle det falla sig som så att du har problem att ta dig vidare från en bana så ger spelet dig fem försök innan du får möjligheten att hoppa över den och fortsätta på nästa bana. Personligen finner jag det mer som en förolämpning än en hjälpande hand. Jag har väl köpt spelet för att klara av det, på egen hand, fullt ut?

Fluid är tämligen minimalistiskt och spelets grafik är ren och fin och musiken gör sitt jobb. Mot slutnivåerna handlar det mer om trial-and-error än någonting annat - men spelet upplevs aldrig som direkt orättvist, om än vid sina tillfällen smått frustrerande. Spelet är måhända inte lika omedelbart tillfredställande som av undertecknad nyligen nämnda Score Rush - och har inte heller samma hållbarhet.

Men, för en ynka dollar kan man inte ställa för höga krav. Fluid är kompetent och väl värt den ynka summa utvecklaren begär.

Kompetent spel för 1 dollar

 

/Joakim


Kommentarer
Postat av: NuYu

Helt okej spel.

2011-03-10 @ 16:23:27
URL: http://bloggonoid.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Ja, precis, det är ett helt okej spel. Inget mästerverk eller måste av något slag. Bara ett kompetent spel för en rimlig summa pengar.Hade framöver tänkt att börja täcka lite mer av mitt XBLIG-spelande. Den utgör ingen större del av min spelandes verklighet, men.. ja. Ytterligare något att skriva om.

2011-03-10 @ 17:30:43
Postat av: Anonym

//Joakim

2011-03-10 @ 17:30:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails