Spelnyheterna v. 11

Egentligen skulle den här summeringen av spelträsknyheterna har visat sitt vackra anlete redan igår, men mitt tangenbord råkade dö den ökända öldöden i lördags. Så kan det gå. En kul sak är dock att när man köper ett så kallat "tastatur" (norska för tangentbord) så får man ett med svensk tangentuppsättning. Fräsigt är bara förnamnet, och det är bra att norrmännen själva fattar vilka som är herrefolket i norden. ;)


Vad har hänt under vecka 11, då!?


John Romero, en av legenderna bakom Id Software, twittrade härförleden som respons till någon stackars mupp att han inte gett upp tanken på att skapa ett old-school FPS. Det enda vi vet än så länge är att det inte kommer att vara en uppföljare till Daikatana.

En massa tönt-tomtar har varit så upprörda över slutet i Mass Effect 3 att det startats en insamling för att försöka få Bioware att släppa ett nytt slut till spelet. Själv är jag av åsikten: orka bry sig. Bioware har förövrigt avslöjat planer på ett Mass Effect-FPS. Något fan har dessutom anmält EA och Bioware för falsk marknadsföring till USA:s motsvarighet av konsumentverket. Herrejöss....

Den 22:e mars släpps den fanskapade Wing Commander Saga: The Darkest Dawn, helt gratis och skapat i Freespace 2-motorn. Det här fanprojektet har varit under utveckling i 10 år, så det är en stor händelse för fans av Wing Commander.

Minecraft-Notch, den rika knösusen, har uttalat sig om att det kan vara kul och intressant att finansiera en uppföljare till Dungeon Keeper. Det skulle alltså bli den tredje inkarnationen i serien. Vi håller helt klart tummarna, då Dungeon Keeper är klassiskt skit. På ett helt annat tema så har han även uttalat sig om att det nog är poänglöst och meningslöst att försöka toppa framgången med Minecraft. Helt klart en sund syn på saker och ting från denna ödmjuka man.

Mastodontstrategiserien (långt ord) Total War kommer att få en mobil spinoff med namn Total War Battles: Shogun till Android och iOS. Spelet kommer att innehålla en kampanj på 10 timmar och även ha stöd för multiplayer för upp till två spelare.

Alan Wake har tydligen sålt över 2 miljoner exemplar till PC och Xbox 360. Välförtjänt.

Turn 10, spelhuset som utvecklar Forza-serien har tydligen sökt folk för utvecklingen av "next generation games". Den nya konsolgenerationen börjar således att närma sig, även om det som minst är ett år kvar tills dess. Microsoft har i allafall inga planer på att visa upp sin nya Xbox på årets E3-mässa.

Diablo III
har som bekant fått ett releasedatum, 15 maj. Ett spel många peppar inför. Jag håller tummarna och hoppas på att inte bli besviken (igen).

Baldurs Gate får en uppdatering vid namn Baldur's Gate: Enhanced Edition med release i sommar. Det här peppar jag som fan inför, kan jag lugnt konstatera. Baldurs Gate II är ett av världens bästa spel, alla kategorier.

EA Games-chefen Patrick Söderlund har offentligt yttrat tankat om att framtida Battlefield-spel kan bli prenumerationsstjänster. Inget konstigt med det, egentligen, då aktiebolag endast är ute efter vinstmaximering. Tyvärr tror jag att hela spelindustrin är på väg åt det hållet.

Obisidan har fått sparka 20-30 anställda, vilket tydligen berör spelets utvecklingsprocess av South Park: The RPG. Företaget har dessutom fått lägga ner utvecklingen av ett "next gen"-spel, vilket jag däremot bryr mig mindre om. Bara South Park-rollspelet får se dagens ljus så är jag nöjd.

Den tidigare Playstation-chefen Phil Harrison går till Microsoft och kommer framöver att ansvara för Microsoft Studios europeiska sektion. Vi snackar spelhus som Rare och Lionhead Studios under den fanan.

En branschkälla med insikt i saker och ting har fått ryktet att gå om ett Elder Scrolls-mmo. På tal om Elder Scrolls så patchas Skyrim till 1.5.

Det snackas mycket om DLC och dess allmänna ondska, men en glad nyhet på den fronten är att Ninja Gaiden 3 får kostnadsfritt DLC efter release. Väldigt bra. Och ja, jag tittar på dig, Skitte-Capcom. :(

Roligare än så var det inte.

/Joakim

Kommentarer
Postat av: Hayley

En bit av mig kommer gå sönder om jag blir besviken på D3. Har ju bara hoppats på ett nytt spel i den serien sedan klass 8 typ. :S

2012-03-20 @ 11:03:34
URL: http://hayleys.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails