Spelnyheterna v. 10

Det var ett tag sedan jag gjorde summeringar av nyheter från spelträsket, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Framöver blir det veckan som varit i mina summeringar, som förhoppningsvis kommer att komma söndagar eller måndagar. Beroende på eventuell bakfylla alternativt resande kan det dock dröja ända till tisdagen... eller så uteblir det helt.


Rapporter om att Mass Effect 3 laggar på Playstation 3 har nåt nätet. Inget som bekymrar någon dock, då spelet sålt i 890-tusen exemplar under det första dygnet i USA.

Sim City 5 är som bekant under utveckling och i veckan som varit har vi fått veta att spelet kommer att innehålla ett multiplayerläge med stöd för upp till sexton spelare.

Den europeiska Diablo III-betan har dragit igång. Info om släppdatum är på gång, men tydligen kommer spelet inte att innehålla något PVP vid release.

EA
och Dice har låtit meddela att hela tre expansioner är under utveckling till Battlefield 3 - som ska innehålla allt från nya kartor till nya vapen och så vidare. Förväntad releaseschema är juni, därefter till hösten och därefter till vintern. EA drar dessutom igång en ny spelstudio i Sverige, vid namn "EA Gothenburg"

Tribes: Ascend har fått släppdatum - 12 april. Släppdatumet för Fable: The Journey har läckt - 4 september. Assassins Creed 3 kommer tydligen ha stöd för 4 player co-op. Crytek utvecklar ett mobilspel vid namn "Fibble - Flick 'n' Roll". Spelet har release i vår. Forza-utvecklarna Turn 10 har planer på att släppa ett nytt spel i serien varje år.

Peter Molyneux lämnar Lionhead Studios som han startade upp 1997 - det han ska göra med sin nyvunna frihet är att starta upp en ny studio vid namn 22 cans. Molyneux har även uttalat sig om att han är jävligt trött på handkontroller.

 

Patch 1.2 till Star Wars: The Old Republic kommer i april och ska tydligen vara en fet sådan, med allt från texturförbättringar till warzone-ranking. Bioware har dessutom gått ut med lite siffror om utvecklingen av spelet. Totalt ska nästan 1000 personer varit involverade i utvecklingen, varav 321 varit röstskådespelare som gjort röster åt över 4000 karaktärer. Spelet ska ha kostat nästan 200 miljoner dollar att utveckla.

 

Valves grundare, Gabe Newell, är enligt Forbes värd 1,5 miljarder dollar, vilket motsvarar ungefär 10 miljarder svenska kronor. Detta gör honom till den 854:e rikaste personen i världen. Den knösusen. När vi ändå snackar om Valve så började det florera rykten härförleden om att företaget hade en konsol under utveckling - något Valve nu har dementerat.

 

Enligt MVC kommer nästa Xbox inte att innehålla någon disk-drive. Dessutom ska enheten ha release 2013.

 

CD Project RED, studion bakom The Witcher, har gått ut med att företaget aldrig tänker använda sig av någon mer form av DRM-lösning i deras framtida spel, då det innebär mer jobb än vad det är värt. Förnuftigt folk. :) På tal om DRM så kommer RPG-äventyret Wastelands 2 att vara fritt från den pesten.

 

Epic-Chefen Cliff Bleszinski har uttalat sig om att Minecraft-skaparen Notch är spelvärldens motsvarighet till Justin Bieber. Vilket nog innehåller en liten (stor) dos av sanning. På tal om Notch så har Mojang löst varumärkesstriden mot Bethesda och får alltså använda namnet "Scrolls" på sitt kommande spel.

 

Dessutom har det ju varit Game Developers Conference, och som brukligt ska branschen klappa varandra på ryggen. Vinnarna av Game Developers Choice Awards är som följer:

 

  • Best Game Design: Portal 2 (Valve)
  • Innovation: Johann Sebastian Joust (Die Gute Fabrik)
  • Best Technology: Battlefield 3 (DICE)
  • Best Handheld/Mobile Game: Superbrothers: Sword & Sworcery EP (Capy Games/Superbrothers)
  • Best Audio: Portal 2 (Valve)
  • Best Downloadable Game: Bastion (Supergiant Games)
  • Best Narrative: Portal 2 (Valve)
  • Best Debut: Supergiant Games (Bastion)
  • Best Visual Arts: Uncharted 3: Drake's Deception (Naughty Dog)
  • Game of the Year: The Elder Scrolls V: Skyrim (Bethesda Game Studios)

/Joakim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails