Spelnyheterna v. 13

Ja! Då var vi här igen! Here we go!

Skräpkedjan Game gick som  bekant i konkurs, men sorgligt nog har investerare gått in med pengar och företaget är återigen igång med att blåsa folk.

Grottcrawlern Legends of Grimrock har gått guld. Release 11 april. Nytt uppdrag till Anno 2070 släppt som kostnadsfri DLC. Good Old Games döper om sig till GOG.com och börjar sälja även moderna spel. Capcom är ju som bekant ena riktiga vidriga profitfittor, och Asura's Wrath hade tydligen ett riktigt skitslut enligt köparna och företaget har nu valt att släppa det "riktiga" slutet som köp-DLC. Horor. Zipper Interactive, utvecklarna av bland annat MAG och Socom har gått i graven.

Microsoft
har gått ut med siffror som visar att Xbox 360 används mer till annat skit än spel. En multimediamaskin har varit Microsofts mål hela tiden, och tydligen har dom lyckats.

Finska Angry Birds-studion Rovia har köpt upp sina landsmän Futuremark Game Studios och studiorna slås ihop. Finnarna tänker dessutom öppna en studio i Stockholm med en sisådär 20-30 man under namnet Rovio Stockholm.

Svenska spelstudion Starbreeze håller tydligen på att utveckla ett spel som ska vara free to play. Vad det är för slags spel eller till vilka plattformar det handlar om har vi givetvis inte fått veta. Det gäller ju att hålla på utannonseringarna för maximal uppmärksamhet. På tal om free to play så har en svenska chefen för Ngmoco förutspått att det kommer att finnas gratisspel i stil med Skyrim inom loppet av en tvåårsperiod. Gratis låter fint i mina öron. City Interactive som utvecklat Sniper: Ghost Warrior håller också på med ett free to play-spel. Detta ska bli ett FPS.

Om du har bra med cash i fickan har du nu möjligheten att köpa dig till toppen i Battlefield 3. Svenska Dice har gått rovkapitalistfittvägen och säljer nu en upplåsningskod för det som annars är låst på skivan. Men seriöst, gör inte det. Fusk borde inte säljas. Det ska ju för bövelen vara kostnadsfritt!

Kickstarter
är det nya modeordet bland alla spelföretag som inte kan få sina spelidéer finansierade - nu har även Obsidian som håller på att utveckla bland annat South Park: The RPG gått ut med att studion håller på med ett kickstarterprojekt - ingen mer information än så, men nu är det dags att snylta pengar med andra ord.

Warhammer 40,000: Dark Millennium går från MMORPG till att vara ett singelplayerspel. Det är en tydlig indikation om att vi har ett riktigt skitspel i antågande. Transformers: Fall of Cybertron har fått releasedatum. Den 28 augusti till Xbox 360 och Playstation 3 är det som gäller. Journey till PS3 har slagit rekordet för det snabbast säljande spelet till försäljning på PSN. Ryktet går om att Playstation 4 släpps julen 2013.

FBI har tydligen licensierat Unreal Engine 3-grafikmotorn för att utveckla simulatorer eller liknande för anställda under träning.

Baldurs Gate: Enhanced Edition kommer även till Mac. Team 17 släpper ny Worms-titel. Super Meat Boy: The Game utannonserat till mobila plattformar. Det kommer tydligen vara ett enklare spel än Super Meat Boy - vilket betyder att utvecklarna kan ta sig i röven. Hit med med död! Uiiih! 8t

Det var typ det. Träsknyheter av allra största rang!

/J

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails