En titt på spelnyhetsträsket 16/2 - 4/3 2011

Då tar vi oss återigen en djupdykning ner i det träsk som spelnyheterna utgör. Även om jag följer nyhetsflödet på daglig basis och i princip skulle kunna förmedla samtliga skräpnyheter som matas upp med en sådan glödande intensitet av spelvärlden - men nej, det hade varit att förorena den här bloggen. Summeringar är således fina grejer.

Lets a go!


Panasonic har lagt ner utvecklingen av sin bärbara konsol Jungle. Mortal Kombat har blivit förbjudet i Australien. Gears of War 3 har release den 20 september. En mexikansk politiker vill förbjuda kommande Call of Juarez: The Cartel för att det utöver dåligt inflytande på den mexikanska ungdomen. Populära serien The Walking Dead blir tv-spel. Sony har börjat banna pirater från PSN.

Det episka rymd-MMO:t Eve Online går från enbart rymd till att avatarer implenterats och nu kommer även ens fartyg att få en kaptenshytt, enligt utvecklarna.

Danger Close arbetar för närvarande på ett nytt spel i Medal of Honor-serien, enligt ett blogginlägg.

Activision har informerat oss om att Black Ops är det bäst säljande PS3-spelet någonsin och slår alltså Gran Turismo 5 som sålt strax över 6 miljoner exemplar.

Mortal Kombat-demot blir tillgängligt för Playstation Plus-medlemmar den 8:e mars. Den femtonde samma månad får resten av PSN tillgång till demot och Xbox-ägarna får vänta till ett "senare skede" för att få testa på spelet.

Bungies nästa spel blir ett MMO enligt programmeraren David Aldridge.

Telltale Games som under den senaste tiden fokuserat på att väcka gamla varumärken till liv har gått ut med att Kings Quest, med originalrelease redan 1984, kommer att få en episodbaserad omstart. Sam & Max, Monkey Island, Jurassic Park, Back to the Future och nu Sierras gamla Kings Quest. Spännande marknadsstrategi.

Two Worlds III har fått bekräftad release till 2012. Risen 2: Dark Water har utannonserats, och vi har även under veckornas lopp fått veta att spelet även får release till Playstation 3. Ett nytt Command & Conquer är under utveckling till PC. Windowsversionen av Fable III har releasedatum 19:e maj, om någon nu är intresserad - Emil gjorde en videorecension av spelet och gav det 4/10 i betyg. Gears of War 3-betan drar igång i mitten av april. Final Fantasy IV: The Complete Collection till PSP har fått releasedatum: 22 april. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D till Nintendo 3DS har release någon gång under juni månad. En uppföljare till Borderlands har även utannonserats

PC-spelandet ökar tydligen över hela världen. PC Gaming Alliance har gått ut med siffror om att ökningen sedan 2009 är hela 20% och att den globala pc-marknaden omsatte strax över 100 miljarder svenska kronor under 2010. Piratkopieringen tar allså INTE död på PC-spelsmarknaden. Detta faktum är även något svenska Dice-chefen Karl Magnus Troedsson även konstaterar i en intervju med Shacknews: "PC-spelandets död är bullshit!" konstaterar han.

Det superpopulära svenskutvecklade indiespelet Minecraft har utannonserats till iOS, och kommer även i framtiden att få en release till Android. Spelet är fortfarande i betastadie men har ändå lyckats sälja i imponerande 1,3 miljoner exemplar. Grattis Notch! :) Spelet lär även i en framtida uppdatering få Achievements. Minecraft har dessutom fått två tunga priser på Independent Games Festival - vi snackar Seumas McNally Grand Prize och det av spelarna framröstade "Audience Award". Notch har dessutom utannonserat ett nytt spel som går under namnet Scrolls - ett samlarkortspel med multiplayerfokus.

Super Meat Boy har fått två gratisuppdateringar till Xbox 360-versionen. Ena består av 20 remixade banor från originalreleasen med högre svårighetsgrad, och det andra paketet är utvecklat av en vanlig spelare. Ladda hem, för bövelen! Kring Super Meat Boy har vi även definitivt fått beskedet att Wiiware-releasen uteblir, men att Team Meat lagt händerna på ett utvecklingskit till Nintendo 3DS som tänker utnyttjas. Ett bärbart Super Meat Boy? Win!

Test Drive Unlimited 2 har översvämmats av buggar. Utvecklaren Eden Studios har med av den anledningen gått ut med att kommande DLC:n som skulle kostat pengar i stället blir gratis. Som plåster på såren. Gratis är bra, men DLC:n borde varit fri redan i inledningsskedet som fanservice.

Screen Gems, företaget bakom bland annat Resident Evil-filmerna, har köpt rättigheterna till en filmatisering av Devil May Cry. Själv hatar jag alla spelfilmer. Någonsin.

Dark Souls kommer att bli 1,5 gånger större än Demon Souls, enligt regissören Hidetaki Miyazaki. Spelet kommer även ha större fokus på utforskande.

Gearbox har via sin hemsida låtit meddela att samtliga personer som varit involverade i utvecklingen av Duke Nukem Forever under spelets fjorton år långa utvecklingstid kommer att få vara med i spelets eftertexter. Vi lär alltså få sitta i ett halvår och glo på främlingars namn när spelet väl är avklarat.

Kaz Hirai, chef för Sony Computer Entertainment, har låtit meddela att Sony än så länge inte har börjat utvecklingen av Playstation 4, och understryker företagets tioåriga livscykelsplan för Playstation 3, har man kunnat läsa hos Kotaku

Jonathan Blow, skaparen av Braid, har i en intervju med PC Gamer uttalat sig om att sociala spel är onda som enbart existerar för att göra ditt liv sämre. Intervjun i sin helhet hittar ni här.

I en intervju med ScrawlFX har vi fått läsa en, för Sony, varumärkesansvarigs syn på det här med exklusiva speltitlar. Han menar på att det suger, då det begränsar hans PR-arbetes genomslagskraft.

Legendaren John Romero, mest känd för spel som Doom, Wolfenstein 3D och Quake har i en intervju med Venturebeat informerat omvärlden om att han i framtiden skiter i hardcore-spelarna och lägger allt sitt fokus på spel till Facebook.

Att i MMO:n gå över från månadsavgift till free-to-play (med mikrotransaktioner i stället) är tydligen en bra idé, kan man läsa hos FZ.se. Bland annat Champions Online omnämns som ett exempel. Spelet har tydligen ökat med 1000-procent vad gäller "det totala antalet användare, inloggade spelare och intäkter".

Avslutningsvis vill jag bjuda er på den här intervjun av Pixologic med en Killzone 3-utvecklare.

/Joakim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails