Gamers mindre benägna att studera?

 

En reasercher hos Oxford University vid namn Mark Taylor har utfört en studie, där han ställt frågor till 17,200 människor som var 16 år gamla 1986, om nivån på deras utbildning, deras nuvarande karriär och deras fritidsaktiviteter under tonåren.

 

Av studien, utförd för the Department of Sociology, har Mark Taylor kunnat se en korrelation mellan gaming och en "minskad benägenhet" att studera på universitetsnivå. 19% av den manliga delen av tv/datorspelarna hade en sannolikhet att studera, medans motsvarande siffra för icke-gamers var 24%.

 

Taylor menar att dessa data indikerar på att gaming påverkar utbildningsnivån, men samtidigt understryker han att det inte verkar påverka individernas framgångar rent karriärsmässigt och att utbildningsnivå inte är synonymt med framgång i arbetslivet. Då han själv ser sig som en seriös gamer med sina fyra timmars speltid i veckan, oroar han sig samtidigt för att hans fynd antagligen kommer att dras ur sitt sammanhang för att passa profithungriga nyhetsredaktioner.

 

/Joakim

Via: Thinq

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails