En titt på spelnyhetsträsket 16/3 - 7/4 2011

En titt på spelnyhetsträsket får i denna upplaga täcka tämligen många dagar. Har det hänt något spännande sedan senast? Givet.

Let's a go!


Pokémon Black & White
sålde på tio dagar över 1 miljon exemplar i Europa. I Nordamerika tog det ett dygn att kränga samma mängd.

Assassin's Creed
och Ghost Recon kan bli filmatiserade.

Dragon Quest IX
är det bästsäljande spelet i serien till dagens datum med sina 5,3 miljoner skeppade exemplar vid årsskiftet, berättar Square Enix. Från samma företag har vi fått veta att utvecklingen av Gun Luco har lagts ned.


Datum:

World of Tanks, stridsvagns-MMO:t släpps den 12:e april.
Nuclear Dawn släpps någon gång under september månad.
F.E.A.R 3 har fått releasedatum: 27:e maj.
Magicka: Vietnam släpps den 12:e april.
Cave Story till 3DS kommer under sommaren.
Dungeon Siege III försenas i Europa och har nu release 17:e juni.
Steel Diver till 3DS släpps den 6:e maj.
Dead or Alive: Dimensions till Nintendo 3DS släpps i Europa i maj.
F1 2011 släpps den 23:e september till PC, Xbox 360 och Playstation 3.
Stronghold 3 försenas och har nu planerad release under sommaren.
Xenoblade kommer till Europa under det här året!
Persona 3 Portable har fått släppdatum: 29:e april.


Final Fantasy V
kommer till PSN. Multiplayer har bekräftats till Max Payne 3. Heavy Rain kommer inte att få någon uppföljare enligt David Cage, chef för Quantic Dream. Wings of Prey har uppdaterat bort sin DRM. Parodifilmerna Den Nakna Pistolen blir tv-spel, spana in hemsidan härHomefront såldes i över en miljon exemplar globalt under spelets första försäljningsvecka. Rage blir bok. Virtua Tennis 4 kommer nu även till PC, samt PS3-versionen av spelet kommer att få exklusivt bonusmaterial. Blood Rayne: Betrayal har utannonserats. Bohemia har utannonserat en helikoptersimulator vid namn Take on Helicopters. Warhawk 2 är under utveckling och beräknas ha release under 2012. Resistence 3 kommer att ha stöd för PS Move samt stereoskopisk 3D.

Nästa del i Anno-serien har nu utannonserats - spelet kommer att heta Anno 2070 och utspelar sig naturligtvis i framtiden. Miljöförstöringen är tydligen spelarens största hot.

Blizzard har släppt tre gratismoddar till StarCraft II. EA Sports tänker bli mer miljövänliga och skippar således fysiska manualer till spel.

Sony har låtit meddela att det nu finns 17 miljoner registrerade Free Realms-spelare och att målet är att inom en sisådär fem-sex år ha 100 miljoner konton. Sony har förövrigt lagt ned sina studios i Denver, Seattle och Tucson. 205 anställda har sagts upp och spelet The Agency har till följd av detta lagts ned. Planetside Next har även på grund av detta fått framskjutet releasedatum. Planeras att komma i slutet av året.

Legenden Peter Molyneux anser att svenskutvecklade indietiteln Minecraft är det absolut bästa han spelat under senaste tio åren och att det är ett verk skapat av ett geni. Spelet har förövrigt till dagens datum sålt i 1,8 miljoner exemplar.

Frank Pearce och Mike Morhaime, två individer med chefspositioner hos Blizzard, välkomnar Biowares kommande MMO The Old Republic, då herrarna anser det vara till godo för MMO-marknaden som helhet om det går bra för deras kommande konkurrent. Härlig inställning må jag säga, i synnerhet när man sedan barnsben är vad vid smutskastningskampanjer spelutvecklare i mellan i stället för god och vänskaplig anda.

Volition, studion bakom Saints Row: The Third och Red Faction: Armageddon, har i en intervju med Eurogamer berättat att man anser PC-spelen ha en framtid, och att studion inte bekymrar sig över piratkopieringen med motiveringen att: "Först och främst behöver vi göra ett spel som dom vill stjäla innan vi börjar tänka på hur vi ska stoppa dom". Sunt tänk enligt min uppfattning.

I en annan artikel av Eurogamer kan man läsa att Microsoft försvarar priset på sina titlar på Games On Demand - trots att en digital kopia av ett spel kan kosta mer än det dubbla som en fysisk kopia köpt i butik kostar. Motiveringen är att folk har tillgång till nedladdningsservicen dygnet runt. I mina ögon retarderat tänk från onda utsugare - digital distribution måste vara billigare än den fysiska motsvarigheten då det varken existerar utgifter för att trycka skivor eller kostnader i form av mellanhänder. Ren logiskt ska det leda till sänkta priser.

Pantad mobilspelsutvecklare menar på att Angry Birds är det nya Super Mario Bros. Skitsnack, säger jag. Jämför fan inte ett pissigt casual-mobilspel för ett par kronor med spelvärldens mest älskade rörmokare. Kom tillbaka om ett par år så får vi se om Angry Birds ens existerar i folks medvetanden. På samma tema så uttalar sig Nintendo om att företaget vägrar att sänka priserna på spel till sina bärbara enheter för att matcha apparnas pris på ett par fjuttiga kronor, utan tävlar om kunderna med hjälp av kvalité - inte pris.

Komponenterna till ett 3DS kostar förövrigt tydligen cirka 700 svenska riksdaler.

EA har låtit meddela att företaget inte glömt bort sina gamla titlar, och att det framöver antagligen mest handlar om tajming innan vi får se nytt av t.ex Populous. Awsm!

Ett nytt spel i Katamari Damacy-serien är tydligen på gång då utvecklarna bakom spelet registrerat namnen "Katamari amore" och "Katamari amore Rolling Whopper". Pepp, pepp, pepp!

Valve har, för att stödja Japans återuppbyggnad, haft sale på hattar till Team Fortress 2 och renderade i 1,9 miljoner svenska riksdalers. Att gamers älskar Japan känns inte så konstigt, och det är trevligt att se när både företag och kunder gör en gemensam insats för sina medmänniskor. Det ger hopp om framtiden, om inte annat.

Som alla insatta är medvetna om är nuvarande konsolgeneration ägd av Nintendo. Vi snackar 75.5 miljoner sålda Wii-konsoler. Tydligen har Playstation 3 ett litet övertag gentemot Xbox 360 - 43.4 miljoner gentemot 42.9 miljoner.


Ja, nåt sånt...


Edit 20:20: Som en snäll individ påpekar i kommentarerna är Planetside Next inte försenat pga uppsägningar utan pga uppdatering av spelmotorn.


Kommentarer
Postat av: oty

Hej, Planetside Next har inte försenats pga uppsägningar utan pga uppdatering av spelmotorn, det gäller att ha koll på vad som sägs...

2011-04-08 @ 20:03:22
Postat av: Joakim

Jupp. Skulle bara låtit bli att nämna skitnyheten med andra ord. :)

2011-04-08 @ 20:19:55
URL: http://spelbroderna.se
Postat av: oty

hej, sry onödig slutkommentar av mig där, var på lite dåligt humör igår (för annat)och det blev lite snett, jag har inget emot er

2011-04-09 @ 18:21:24
Postat av: Joakim

Yo!



Mjo, den var tämligen onödig. Att bli rättad är bara positivt eftersom det handlar om "seriös" nyhetsförmedling i summeringsformat. Slutklämmen fick mig däremot att reagera som min kommentar..



"Nänä, jag kan ju lika gärna bara skita i det"



Men, det är både lugnt och jag tycker det är fett att du skriver ner en motivering till varför du valde att formulera dig på det sättet. :)



Det blir fel ibland - speciellt när man sitter och vadar igenom skitnyheter på skitnyheter. Planetside Next är något som inte existerar på min radar av aktivt ointresse. Som i princip resten av ovanstående information. Det leder till att vissa saker kan blandas ihop lite. Som nu. :)



Må väl!

2011-04-09 @ 18:34:53
URL: http://spelbroderna.se
Postat av: Viktor

Intressant, Cave Story är jag väldigt nyfiken på.

2011-04-27 @ 10:41:07
URL: http://rormokare-lulea.se
Postat av: Bodypalace

bra blogg ;)

2011-04-27 @ 11:18:09
URL: http://bodypalace.blogspot.com
Postat av: Albin

Hej! Kolla in min blogg! Just nu kan du vinna en dejt med mig! Ja, det är helt säkert! Frågan är om du har det som krävs för att vinna! Läs på bloggen hur du gör för att tävla!



www.nallou.blogg.se



/NalloU

2011-04-27 @ 11:22:01
URL: http://nallou.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails