Games on demand

Microsoft har en tjänst över XBL som heter games on demand. Tjänsten går ut på att man kan köpa något äldre spel för en fast summa direkt ner till hårddisken på sin Xbox 360. Microsoft själva skriver så här:

"Med Xbox LIVE Spel på begäran kan du leta bland klassiska titlar utan att behöva lämna vardagsrummet och sedan ladda ned dem utan att lämna soffan."

Visst att det är bekvämt att kunna sitta hemma och tanka hem spelen och strax efteråt spela dom. Men det är inte här problemet ligger.

Games on demand




Det finns många fina klassiker på tjänsten som man kan köpa hem. Spel som: Mass Effect, Oblivion, Bioshock, Lost Planet, GTA IV, Gears of War, Dead Rising, Dirt, Fable II för att nämna några utav dom för närvarande 55 spelen. Men det är inte här som problemet ligger.


Att köpa spelen över games on demand är smidigt och lätt. Här gäller inte MSP poängen man använder för att köpa spelen över XBLA. Utan bara rena kontanter från kreditkortet. Men det är inte här problemet ligger.


Det stora problemet med tjänsten är priset på spelen. I princip samtliga spel kostar 349kr (ett kostar 249kr). Och kollar man runt lite på olika nätbutiker så ser man vilket fett jävla överpris det är för i princip alla spel. Vem fan betalar 349 kr för spel som är nedladningsbara och som inte har något andrahandsvärde när deras fysiska motsats är billigare. Det är bättre att beställa ifrån någon nätbutik eller plocka upp dom äldre spelen begagnat om man ska ha dom för då kan man få nånting tillbaks ifrån dom när man säljer spelet vidare. Jag själv äger hellre ett fysiskt spel där jag kan känna och klämma på fodralet eller läsa i manualen. Det är här problemet ligger.


Varför ska man då köpa spelen över tjänsten när man kan få det 100kr eller mer billigare i butik. Det enda Microsoft behöver göra är att hålla servern igång som man laddar hem spelet ifrån och det måste ta mig faen vara billigare än att trycka spelet och skicka iväg det till butiker. Varför sätter man ett sådant högt pris? Det är som om dom inte vill att vi svenskar ska köpa spel därifrån. Sen om vi jämför priset med vad amerikanarna behöver betala blir man bara ännu mer irriterad. Deras pris på spelen är 30$ (ca 210kr) och dom har fått en del nedsatta till 20$ (ca 140kr). Varför blir som så jävla särbehandlade och får vettiga priser på spelen och inte vi. Varför ska dom jävla trailer parks rednecks as få en sådan fördel. Jag tar det som en personlig förolämpning att Microsoft sätter ett sådant högt och hutlöst pris på spelen. Jag tror vi får betala för alla jävla EU böter dom har fått. Det här är deras hämnd på oss. Det här är deras sätt att lura unga sexuellt otillfredsställda ungdomar på deras surt förvärvade pengar som dom borde köpa folköl för.


När spelen går ner i pris för oss svenskar så kan det kanske vara värt, men då måste dom ner och under i pris än vad deras fysiska motsats kostar.

/ Emil

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails