Schweiz vill förbjuda våldsamma tv-spel

Att Schweiz hatar minareter visste vi redan, men att landet i sig hyser en aversion mot "våldsamma" tv-spel var däremot nyheter för mig. Vi är väl medvetna om Australiens politiska moralmani och nu verkar Schweiz sälla sig till detta vidriga sällskap.

Schweiz

 

Det har nu blivit illegalt att saluföra spel utan PEGI-åldersmärkning och en resolution som kan förbjuda våldsamma och "adult"/vuxna tv-spel fullständigt har blivit genomröstat - allt beror på implementeringen av lagen. Vi håller tummarna för att så inte sker och passar även på att slänga iväg ett finger åt Schweiz:

 

 

Via: mcvuk.com

/Joakim


Kommentarer
Postat av: Mattias

Idiotiska diktatur-fasoner.



Det enda rätta är att låta butiker sälja vilka spel som helst. Låt sedan föräldrar och butiksägare osv ta sitt ansvar för vilka spel som minderåriga får köpa. Vuxna människor ska ha rätt att köpa vilken typ av spel dom vill. Tråkigt.

2010-02-19 @ 13:55:55
URL: http://www.onlajn.se
Postat av: Joakim

Ja, jag instämmer. Låt marknadskrafterna ha sin gång, och ge fan i att stifta lagar som ger indikationer om att vi lever på 1800-talet och inte i år 2010. Att Tyskland är ett förbudsland av stora mått är inget nytt, men det är tråkigt om ytterligare ett europeiskt land går samma väg. Pedofilprästerna i England förespråkar också censur. Skrev en liten grej om det du kan läsa här: http://spelbroderna.blogg.se/2010/february/engelska-kyrkan-attackerar-valdsamma-tv-spel.html



Alltid trevligt med kommentarer, förövrigt. Må väl!

2010-02-19 @ 13:59:32
URL: http://spelbroderna.blogg.se/
Postat av: Love

Känns det inte lite som att sånt här uppmuntrar illegal nedladdning? Kan man inte köpa spelen skaffar man dem ju på annat sätt.



Älskar förresten den homofientliga symbolen för sex i PEGI.

2010-02-19 @ 15:23:03
Postat av: Joakim

Du har helt rätt Love. Personligen hade jag tankat hem spel som på grund av förbudsivrare inte finns tillgängliga i landet... iofs tankar jag hem spel som inte är förbjudna.. :)

2010-02-19 @ 15:25:43
URL: http://spelbroderna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails