Piratpartiet utmanar riksdagspartierna i StarCraft II


Valrörelsen är som vi alla märkt i full gång och då gäller det att försöka ragga röster på alla tänkbara sätt. Ett litet mer udda inslag i jakten på exponering kommer från Piratpartiet. På Piratpartiets hemsida kan man läsa en utmaning riktad till båda blocken inom svensk politik i StarCraft II. Motiveringen till utmaningen baseras i att PP anser tv- och datorspelande vara en kulturform som ofta förbises inom politiken.  Anna Troberg, vice partiledare och riksdagskandidat för Piratpartiet kommer med ett konkret exempel:

– För entréavgifter till operaföreställningar och inköp av böcker ligger momsnivån på 6 %, men ska du köpa ett datorspel eller besöka Dreamhack ligger nivån istället på 25 %. Oavsett vilken momsnivå vi ska ha ska den vara lika för likvärdiga kulturformer. Detta är diskriminerande mot flera generationer av datorspelsintresserade. Datorspel är kultur i lika hög grad som teater eller museibesök.

En 2v2-match över Battle.net mot Mona Sahlin hade inte suttit helt fel om jag får erkänna det själv, även om jag nog föredragit att totalmosa riksdagspartierna i Super Street Fighter IV. Det är antagligen mycket mer tillfredställande.

Rent generellt instämmer jag givetvis med Anna Trobergs utspel men anser ändå att en riksdagskandidat kanske borde försöka profilera sina, för vår integritet och frihet, sjukt viktiga kärnfrågor framför vad som i slutändan är småpengar. Det finns dessutom mycket andra skatter som är orättvisa som straffar befolkningen som helhet, men här försöker man i stället att håva in redan frälsta röster med fokuseringen på just momsen.

Själv anser jag att kulturen bör få flöda fritt.

Läs mer här

/Joakim

Kommentarer
Postat av: Linda

Alltsa piratpartiet ar ju ett skamt rakt igenom. Visst kan man tycka att det ar en viktig fraga, men vafan.. Kan radda upp femtio fragor som ar viktigare direkt. Förstar inte alls folk som röstar pa dem, har de gett upp politiken helt och hallet?

2010-08-23 @ 18:48:35
URL: http://meandrunk.blogg.se/
Postat av: Joakim

Tjena Linda!



Piratpartiets existens har en del poänger och har lyckats skapa uppmärksamhet kring viktiga frihetsfrågor, men just det här är tämligen oförståeligt. Allt fokus från ett litet parti borde rent logiskt ligga på kärnfrågorna.

2010-08-23 @ 22:54:45
URL: http://spelbröderna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg Topplista Blogg listad på Bloggtoppen.se Datorer BlogRankers.com Related Posts with Thumbnails